Paprika zel. pálivá - Bhut Jolokia Red 15s /SHU 1 050 000/

Paprika zel. pálivá - Bhut Jolokia Red 15s /SHU 1 050 000/

Extrémně pálivá paprička. Rostlina dorůstá kolem 100-150 cm. Plody jsou 5-8,5 cm dlouhé a 2,5-3 cm široké, se slabou křehkou stěnou a hladkým povrchem, dozrávající od zelené do červenooranžové barvy. V dozrálých plodech po rozříznutí můžeme mnohdy sledovat na vnitřní stěně olejovité zažloutlé kapičky, které pálí i na pokožce, protože obsahují vysoký podíl capsaicinu. 

65,00 Kč

Přidat do košíku

30 Ostatní výrobky ve stejné kategorii:

Zákazníci, kteří si koupili tento produkt, koupili také:

Více informací

Chuť zralých plodů lze charakterizovat jako zpočátku suchou, s výrazným ovocným nádechem a s rychlým nástupem velmi ostré pálivosti. Chutí a ostrostí se tato paprička dá přirovnat k opravdovému zázraku. Pálivost je okolo 1 050 000 jednotek SHU. Papriky se využívají k vaření indických pokrmů, k nakládání či k sušení. Jejich výjimečná chuť dobře vynikne také v dezertech. Jsou vhodné k přípravě extrémně pálivých omáček.

BHUT JOLOKIA byla zapsána v roce 2007 do Guinnessovy knihy rekordů jako nejpálivější paprička na světě. Její prvenství sice již bylo překonáno, ale přesto je tato odrůda velice vyhledávána právě z důvodu její velké, ale relativně přijatelné pálivosti.

 


Capsicum annuum L. / Paprika ročná
Popis:

Bhut Jolokia (kód 2571) - extrémně pálivá paprička. Rostlina dorůstá kolem 100-150 cm. Plody jsou 5-8,5 cm dlouhé a 2,5-3 cm široké, se slabou křehkou stěnou a hladkým povrchem, dozrávající od zelené do červenooranžové barvy. V dozrálých plodech po rozříznutí můžeme mnohdy sledovat na vnitřní stěně olejovité zažloutlé

kapičky, které pálí i na pokožce, protože obsahují vysoký podíl capsaicinu. Chuť zralých plodů lze charakterizovat jako zpočátku suchou, s výrazným ovocným nádechem a s rychlým nástupem velmi ostré pálivosti. Chutí a ostrostí se tato paprička dá přirovnat k opravdovému zázraku. Pálivost je okolo 1 050 000 jednotek SHU. Papriky se využívají k vaření indických pokrmů, k nakládání či k sušení. Jejich výjimečná chuť dobře vynikne také v dezertech. Jsou vhodné k přípravě extrémně pálivých omáček.

BHUT JOLOKIA byla zapsána v roce 2007 do Guinnessovy knihy rekordů jako nejpálivější paprička na světě. Její prvenství sice již bylo překonáno, ale přesto je tato odrůda velice vyhledávána právě z důvodu její velké, ale relativně přijatelné pálivosti.

Parametry

  • Doba výsadby - Vysazujeme po mrazíkách pmo do půdy či nádoby.
  • Zálivka - Zálivku provádíme dle potřeby rostlin.
  • Hnojení - Rostliny vyžadují pravidelné hnojení. Ideální jsou hnojiva určená pro kanadské borůvky. Vyvarujte se hnojiv s obsahem chlóru a vápna. V prvním roce borůvky nehnojíme, protože kořeny jsou citlivé a mohlo by dojít k jejich poškození.
  • Ochrana rostlin - Porost je nutné kontrolovat a případně účinně zasáhnout.
  • Kontejner - 9cm
  • Dodávaná výška - 10- 20cm

Komentáře

Zatím nebyl přidán žádný komentář. Můžete být první...

Napsat svou recenzi

Paprika zel. pálivá - Bhut Jolokia Red 15s /SHU 1 050 000/

Paprika zel. pálivá - Bhut Jolokia Red 15s /SHU 1 050 000/

Extrémně pálivá paprička. Rostlina dorůstá kolem 100-150 cm. Plody jsou 5-8,5 cm dlouhé a 2,5-3 cm široké, se slabou křehkou stěnou a hladkým povrchem, dozrávající od zelené do červenooranžové barvy. V dozrálých plodech po rozříznutí můžeme mnohdy sledovat na vnitřní stěně olejovité zažloutlé kapičky, které pálí i na pokožce, protože obsahují vysoký podíl capsaicinu. 

Napsat svou recenzi

Nejprodávanější produkty

Všechny nejprodávanější produkty

Prohlédnuté produkty